sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Viitakon pentueen ensimmäiset näyttelyt ja muuta mukavaa pitkästä aikaa!

Sain taas aikaiseksi kirjoitella pitkästä aikaa!

Ollut muka niin paljon kiireitä, että en ole kerennyt kirjoittelemaan tännekään mitään saati päivittelemään kuvia. Meillä on tapahtunut näinä aikoina vaikka ja mitä, Ykä-mies sai uuden sijoituskodin täältä Helsigistä ja ja meillä on tällä hetkellä menossa seesteinen vaihe ja kisut tulevat jälleen toimeen keskenään.

Ensin hieman Ykä-miehestä (Viitakon Ykä, Sia a). Kollin kloppi on tällä hetkellä vähän yli 4 kk ja sen verran komia mies, että että etsin sille sijoituskotia. Poika löysi kuin löysikin sijoituskodin täältä Helsingistä, iso kiitos Jenaille ja Antille tämän pojan ottamisesta sijoitukseen! Nyt pitää vielä koukuttaa uusi koti kissanäyttelyihin ja muuhun kissahulinaan mukaan! ;)

Ykä-mies juuri ennen lähtöä uuteen kotiin!

Viitakon Tähtönen on myös kasvanut silmissä ja sille on tosiaan muodostunut liikkuva miekkalisäke. Tämä ei vaikeuta sen elämää millään tavalla, mutta välillä rinnassa tuntuu luinen miekkalisäke. Täytyy katsoa, josko tuo liikkuva miekkalisäke luutuu ajan kuluessa, mutta sen näkee vasta sitten. 

Jotain mielenkiintoista kamerassa Töppösen mielestä

Tämän lisäksi pennut ovat jo saaneet rokotukset ja tehosteekin. Tällä hetkellä pennut ovat jo yli 4 kk, joten ne saavat osallistua myös kissanäyttelyhin. Ilmoitin molemmat kisut TUROK:in järjestämään näyttelyyn 5.4.2014 ja sinne mentiin hakemaan ensimmäistä näyttelykokemusta. Aamulla startattiin siinä kuuden maissa ja haettiin mukaan Ykä ja Jenai, ja lisäksi myös Eve (Cattery Willicon) ja hänen pari kissaa. Turkuun päästiin siinä 8.30 maissa ja ei muuta kuin ELL tarkastukseen. Pikkukisut olivat vähän jännittyneinä ja sturdiin päästyä Töppönen jännitti enemmän kuin Ykää. Sisarukset olivat olleet jo erossa vähän yli 2 vko, mutta päätettiin katsoa rauhoittuisikohan Töppönen hieman, jos kisut jakaisivat sturdin. Ykä sähisi kerran ja sitten pennut olivat jo yhdessä samassa pesässä nukkumassa. Tämän jälkeen päästiin sitten jo arvosteluihin. Ensin oli rinnakkaisarvostelu Helen Lisin luona, ja molemmat pennut käyttäytyivät hyvin, vaikka olivat hieman epävarmoja uudesta tilanteesta. Tämän jälkeen alkoivat varsinaiset arvostelut Robert Lubranolle. Lubrano tykkäsi Töppösestä hyvinkin paljon ja ensimmäisessä näyttelyssä EX1 ja vielä värin paras BIV! Ykästä tykättiin myös ja yhdennäköisyykin huomattiin :), tämän lisäksi molemmat pennut saivat kutsun TP-valintaan. TP-valinnassa Ykä vei siskostaan voiton, mutta Ykän vastus oli tällä kertaa melkein puolet vanhempi tiketti itämainen, joka myöhemmin myös oli BIS. Molemmat pennut ottivat näyttelyn hyvin lunkisti ja niiden käsiteltävyys oli muihin kissoihini verrattaessa lastenleikkiä, tälläisiä näyttelykisujen tulisikin olla! Tämän kokemuksen jälkeen tulen viemään näitä kahta jatkossakin näyttelyihin! Nyt täytyisi miettiä mihin seuraavaksi ne ilmoittaisi :)

 Ennen lauantain näyttelyä

P.S Käyvin vielä kuvauttamassa pennut Tessalla, joten edustuskuvia odotellessa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti