torstai 28. heinäkuuta 2016

6 kk hiljaiselon jälkeen vihdoin uusia kuulumisia

Viimeisestä päivityksestä on vierähtänyt aikaa jo 6 kk, joka taitaa olla pisin väli tämän sivuston ylläpidossa. Tässä välissä on sattunut ja tapahtunut paljon sekä kissojen osalta ja muutenkin perheen sisällä.

Suurin mullistus kissojen arkeen on kesäkuussa meille syntynyt tyttövauva, jonka kasvamista mahassa ei kukaan kissa tainnut älytä. Kisut tuntuivat olevan tyytyväisiä, kun useampi heistä mahtui nukkumaan kasvattajan päälle yhtäaikaa. :) Kissat ovat ottaneet uuden tulokkaan vastaan kiinnostuneina, mutta selkeästi se on myös lisännyt hieman jännitteitä kissojen välillä, joten feliway on pöhöttänyt asunnossa heti vauvan tulon jälkeen. Suurin ongelma vauvassa tuntuu olevan se, että itkiessään vauva kuulostaa hyvin paljon stressaantuneelta kissalta, ja tämä ajaa kissat etsimään syyllistä toisista kissoista ja täten johtaa jännitteisiin toisten välillä. Nyt 6 vko jälkeen kisut ovat alkaneet tottua vauvan itkuun ja tuntuvat jo hieman ymmärtävän, että tuo ääni lähtee tuosta ihmeellisestä pienestä ihmisestä. Eniten kissoja on miellyttänyt uusien nukkumapaikkojen ilmestyminen huusholliin. Varsinkin Jenkings on ottanut uudet nukkumapaikat ja uuden tulokkaan haltuun. :)


Nämä uudet nukkumapaikat on tosi kivoja!Toi vauva on mukavan lämmin, kai tähän saa mennä nukkumaan?


Jo ennen vauvan syntymää kissalassa on sattunut ja tapahtunut. Jenkings kävi CFA-näyttelyissä Riihimäellä ja omistaja sai uusia kokemuksia erilaisesta näyttelyjärjestelystä. CFA-näyttelyissä kissaa ei itse esitellä tuomarille vaan kissa viedään numerollaan häkkiin, josta tuomari ottaa sen arvosteluun. Jenkings oli ainoa aikuinen colorpoint shorthair, joten se sai rodun parhaan tittelin jokaisesta 6 kehästä ja on näin olleen CFA Champion. Valitettavasti kisu ei saanut Champion (tai jotain) pisteitä, koska sen olisi pitänyt voittaa muita kissoja ja rotunsa ainoana edustajana tämä ei ollut rodun sisällä mahdollista. CFA:ssa jokainen tuomari myös valitsee kaikista arvostelemistaan kissoista 10 parasta, ja nämä saavat myös pisteitä, koska voittavat muita kissoja, jotka eivät tule valituksi. Oma kisuni ei tuonne kuitenkaan yltänyt, joten tämänkin vuoksi pistesaldo jäi nollille. Näyttelyistä jäi positiivinen fiilis, vaikka arvostelun puuttuminen hieman ärsytti. Tuomari siis arvostelee kissan, mutta omistaja ei saa siitä mitään seteliä tai kuule arvostelua, koska yleensä tuomarit arvostelevat suullisesti vain 10 parasta kissaansa. Jos kissasi siis ei ole missään kehässä 10 parhaan joukossa arvostelut jäävät väliin. Tuomareilta voisi kyllä kyllä näyttelyn lomassa kysyä mielipidettä kissasta, mutta Fifessä tämä on kiellettyä ja tuntui siksi väärältä. Overall, voisin käydä vielä uudelleen, mutta jotenkin Fife-näyttelyihin tottuneena ne toimivat mielestäni paremmin.


Täällä mä odotan arvosteluun pääsyäArvostelussa eri kehissä


Tää mun pesä on ihana turvapaikka omassa häkissä!


CFA-kokemuksen lisäksi olen käynyt Fife-näyttelyissä Tupunan ja Jenkingsin kanssa. Tupuna sai viimeisen Champion titteliin kuuluvan sertinsä Pirokin näyttelyissä Tampereella toukokuussa! Samassa näyttelyssä Jenkings sai ensimmäisen sertinsä ja samalla depytoi Fife-näyttelyissä. Molempien kissojen väritystä ja turkkia kehuttiin. Silmät olivat molemmilla liian dominoivat (varmaan liian isot ja pyöreät) ja korvat olisivat saaneet olla isommat ja alempana. Hyvä fiilis jäi arvosteluista ja molemmat kisut olivat nätisti näyttelyissä! Viimeisin näyttely, jossa Jenkings esiintyi oli vain pari päivää sitten Surokin kaapelitehtaan näyttelyissä. Siellä Jenkings sai viimeiset sertinsä ja valmistui Championiksi! Tällä kertaa kehuja tuli upeasta, sileästä turkista ja mahtavista sinisistä silmistä. TP-valintoihin Jenkings ei yltänyt, mutta se ei minua haitannut. Tämän lisäksi toinen tuomari huomautti Jenkingsin väristä, että se ei ole klassinen tabby vaan ticked-tabby (raidat näkyvät vain jaloissa ja päässä) ja kissan häntä kuulemma paljastaa sen hyvin selkeästi. Tätä olen itsekin jo arvuutellut, ja samaan hengenvetoon tuomari myös sanoi, että raitojen hentous muualla kropassa ei haittaa, koska kissan kuvio on ticked tabby.Pirokin näyttelysaldo, Jenkingsin CAC-serti ja Tupunan CH-titteli


Tupunan ja Jenkingsin valmistumiskuohuvat matkalla Kaapelitehtaalle!

Lopuksi vielä pentusuunnitelmiin. Jenkingsille on löytynyt kolli, joten nyt odotellaan pikaista kiimaa, jotta saataisiin tyttö paksuksi. Tästä tulevasta yhdistelmästä tulossa kaikenvärisiä naamioita tabbylla tai ilman. Tupunalle mies on vielä mietinnässä, mutta mahdollisia ehdokkaita on jo tiedossa. Näiden ehdokkaiden kanssa tabbyja ei olisi tiedossa, mutta luultavasti kaikkia neljää pääväriä. Toiveissa on, että molemmat astutettaisiin viimeistään alkusyksystä ja pentuja saataisiin vielä tämän vuoden puolella.

Huh, tulipa pitkä kirjoitus, mutta kyllä puolen vuoden aikana on sattunut ja tapahtunutkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti