keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Vaikka kaikki ei mene niinkuin Strömssössä, niin meillä on pentuja!

Hei kaikki!

Suurten vastoinkäymisten jälkeen uskallan viimein kertoa, että meillä on pentuja! Sivustoani lukevat tietävät, että minulla on ollut epäonnea pentueiden kanssa, eikä tämäkään kerta ole ollut poikkeus, mutta kerron siitä vähän myöhemmin, kunhan pennut nyt kasvavat ja voivat hyvin.

Pennut syntyivät 21.12.2016 eli ne ovat nyt 2 viikkoisia. Tähän mennessä ollaan käyty jo 2 eläinlääkärissä, ensiksi vain mamman kanssa kun synnytys ei edennyt ja tarvittiin synnytysapuna oksitosiinia. Vain pari päivää synnytyksen jälkeen eläinlääkäri kutsui uudelleen, kun emolle nousi kova kuume ja emättimestä tuli märkäistä vuotoa. Synnytyksessä kohtuun jäänyt istukka oli saanut aikaiseksi kohtutulehduksen ja mamma joutui heti antibioottikuurille! Mamma oli aluksi aika heikkona, joten pissatin ja kakatin pentuja ensimmäiset päivät, koska mamma ei sitä mielestäni tehnyt. Emolle määrätty antibioottikuuri auttoi ja emo alkoi hoitamaan pentuja päivä päivältä paremmin. Nyt pesässä asuu oikea supermamma, joka alkaa heti hääräilemään, jos pennut vikisevät pesässä.

Jotta tämänkään pentueen kanssa ei olisi tylsää, alkoi yksi pennuista hiipumaan alle viikon iässä. Toimin heti ja soitin eläinlääkärille pyytääkseni antibiootin ja nesteytysvälineet viikonlopun varalle. Sain antibioottikuurin kaikille pennuille, JOS vaikka olisi jotain tulehdusta eikä nesteytys/tukiruokinta auta. Antibiootit haettuani huomasin tällä hiipuneella pennulla navan alueen vähän punoittavan ja ruven muuttuneet pehmeäksi. Pienen tutkiskelun jälkeen huomasin, että napa märki mätää ja diagnoosi pennulle oli valmis: NAPATULEHDUS! Tämän jälkeen tsekkasin kaikkien muidenkin navat ja huomasin, että toisella pennulla oli sama juttu. Kiittelin onnea, että kaikki pennut saivat antibiootit ja nyt sitten vain piikittelemään noin kämmenen kokoista pentua, ensin antibioottineulalla ja sitten vielä nesteyttämistä varten siipineulalla. Tähän päälle vielä myös tukiruokintaa, koska pentu oli heikkona, eikä päässyt taistelemaan nisistä.

Aikamoista haipakkaa on nämä kaksi viikkoa ollut, mutta nyt pennut ovat kasvaneet itsekseen ja kasvattaja on voinut siirtyä taustalle ja antaa mamman hoitaa pentunsa itse. Pentukopassa on tällä hetkellä 5 pentua, 3 poikaa ja 2 tyttöä. Värien arvuutteleminen voi olla hankalaa, koska pennut voivat olla periaatteessa minkä värisiä tahansa, koska mahdollisuus on diluutiolla tai ilman solideihin, kilpikonniin ja tabbyihin. Toivottavasti ajan kanssa värit selkenevät ja pääsen myös rekisteröimään pennut oikein.

Loppuun vielä kuva tyytyväisistä pentusista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti