keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kasvattamisen huonot puolet....

Hei

Ajattelin päivittää tännekin huonot uutiset, vaikka se pahalta tuntuukin. Ennin tiineys sujui ongelmitta ja pennut liikkuivat mahassa, joten mitään hätää ei pitänyt olla. Päivä ennen synnytystä (66 vrk) Enniltä tuli hieman veristä vuotoa, mutta eläinlääkärin mukaan tämä on normaalia ja kertoo, että synnytys on lähellä. No lähellä se olikin, koska seuraavana aamuna (67 vrk) Enni synnytti kaksi pentua. Ensimmäisen pennun syntyessä kiinnitin huomiota, että sen jalat eivät liikkuneet ja pennun synnyttyä huomasin sen elottomaksi. Pikapuhelu kokeneelle kasvattajalle ja tämän jälkeen aloitin ensimmäisen pennun elvytyksen. Pentu ei reagoinut mitenkään ja 15 min jälkeen totesin pennun jo kylmenneen ja keskityin seuraavaan pentuun. Valitettavasti seuraavakin pentu oli eloton ja tällä kertaa toimin nopeammin, mutta elvytyksestä ei tässäkään tapauksessa ollut hyötyä... Kaiken tämän murheen jälkeen jouduin vielä kerran kohtaamaan saman tilanteen, koska Enni päätti synnyttää vielä seuraavana yönä viimeisen kuolleen pennun. Pentu juuttui hieman synnytyskanavaan ja jouduimme jo lähtemään päivystykseen, mutta matkalla päivystykseen pentu syntyi maailmaan. Se oli samalla tavalla eloton kuin jo syntyneet pennut, joten mitään ei ollut tehtävissä. Enni röntgenkuvattiin, jotta voitiin olla varmoja, että pentuja ei ole enempää, koska Enni tuntui tuolloin jo väsyneeltä, enkä usko, että se olisi jaksanut enää synnyttää uutta pentua. Kaksi muuta pentua tuhkattiin ja tämä viimeinen lähetettiin Eviraan avattavaksi, jos saataisiin joku syy miksi pennut syntyivät kuolleena.

Itkujen ja murheellisten puhelinsoittojen jälkeen, yritin saada itseni uskomaan, että tämä ei ollut minun vikani ja näin on käynyt muillekin, mutta tietysti sitä miettii mitä olisi voinut tehdä toisin. Enni on toipunut hyvin ja eikä varmastikkaan kaipaa pentuja, mutta itselle tämä on kova pala... Ensimmäisen pentueen olisi halunnut olevan jotain ihanaa ja pentuja tietenkin odotettiin innolla... Tästä ei onneksi voi jatkaa kuin ylospäin ja tällä hetkellä tuntuu siltä, että toivottavasti seuraavalla kerralla asiat menevät paremmin ja onneksi Enni voi hyvin.

Loppuun vielä hyvästi kahdelle tytölle ja yhdelle pojalle, joiden elämä loppui aivan liian aikaisin, mutta onneksi kolme enkelipentua ovat nyt paremmassa paikassa. Pennut siis syntyivät 22.7.2013 maanantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti