keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Tiineysultra takana

Heipä hei kaikille!

Ennillä kohta täynnä 7 viikkoa astutuksesta ja omistajan mielenrauhan saavuttamiseksi käytiin tänään tiineysultrassa CatVetissä kissaklinikalla. Edelliskerralla Enni synnytti vain yhden pennun keisarileikkauksella, joten halusin tällä kertaa tietää jo ajoissa onko sama tilanne. Tämän lisäksi Enniltä oli tullut hieman vaaleaa vuotoa, joten samalla sitten kysyttiin siitä.

Enni ei yleensä ole kovinkaan vieraskorea, joten tälläkin kertaa piti CatVetin Kirsi Juutille hieman sähistä ja näyttää hapanta naamaa. Kirsi myös huomasi, että Enni on nyppinyt ihoaan, mutta siihen ei nyt viitsitty mitään lääkettä ottaa tiineyden vuoksi. Enni siis on nyppinyt nyt tiineyden aikana itsensä laikukkaaksi, mutta mielestäni se ei kutise, kunhan tekee sitä muuten vain. Vuoto oli vielä normaalin rajoissa, mutta sitä pitää nyt seurailla, ettei muutu tummemmaksi tai punertavaksi.

Aluksi katsottiin ultralla ja ainakin kaksi pientä sydäntä siellä näkyi ja toiselta puolelta kanssa, joten Kirsi arveli, että neljä pentua voisi olla kyseessä. Päätettiin kuitenkin varmistaa vielä röntgenillä, mutta kuinka ollakkaan, Enni oli syönyt hyvin ja mahassa ja suolessa kiertävä tavara esti tarkan määrän määrittämisen. Röntgenin avulla nähtiin selvästi 2 pentua, joten ainakaan vain yhtä ei ole tulossa.

Mahassa on siis ainakin kaksi, toivottavasti jopa 4 pentua. Nyt on omistajan mielenrauha saavutettu, vaikka olisihan se ajan kanssakin saatu selvitettyä. Itse myös halusin käydä tsekkaamassa miten hyvin pennut noin näkee ja ainakin pennut näyttivät voivan hyvin ja myllertävän, joten ainakin pienet huolet pentujen hyvinvoinnista haihtuivat.

Enään tarvitsee jännäillä pari viikkoa, joten sormet ja varpaat ristiin, että myös synnytys menee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti