lauantai 14. helmikuuta 2015

Pienempiä vierailijoita ja pentujen reaktiot

Hei jälleen kerran, vain viikko on kulunut edellisestä päivityksestä ja kaikki pennut syövät tällä hetkellä ruokaa ja painot vain nousevat. Pienenä tai hieman isompana riesana on nyt ollut pentujen vatsat, jotka ovat löysällä. Kaikki saavat maitohappoja ja silti riesana on ripulia :/ Veikkaisin, että Töppösellä alkaa kohta kiima ja äidin maito on mennyt vähän huonoksi ja ärsyttää pentujen mahaa. 

Tänään meillä kävi pienempiä vieraita; siskon 3- ja 5-vuotiaat lapset. Pennut olivat aluksi hieman varautuneita, mutta yllättävän nopeasti pennut olivat sujut lasten kanssa ja lapset saivat kannella niitä ympäri kämppää. Pennut eivät välittäneet, vaikka kanto-otteet eivät olleet aina kovin pehmoisia tai, että silittäminen tapahtui vastakarvaan. Tässä kaksi kuvaa lapsista ja pennuista. Hupu ja Lupu viihtyivät tyttöjen sylissä

Tämän lisäksi Enni ja Töppönen tulevat hyvin toimeen ja yksissä tuumin pitävät pentuja silmällä. Ennin vastuulle on tullut enimmässä määrin pentujen kanssa leikkiminen ja touhuaminen, mamma kun haluaa olla enemmän paijattavana tai muuten vain tuulettua, kun pääsee pois pentuhuoneesta. Enni on kyllä todella huomaavainen pentujen kanssa ja jaksaa leikkiä niiden kanssa aina uudelleen ja uudelleen. Enni on päässyt myös penturuuan makuun, joten se on saanut vähän lisää massaa ja karvakin tuntuu paremmalta kuin aikoihin. Lisäksi myös Kideen astma on reagoinut uusiin lääkkeisiin ja yskiminen on hieman vähentynyt. Toivottavasti lääkkeet vaikuttavat jatkossakin ja saataisiin yskiminen kokonaan loppumaan. 


Mamma ja mummo pitävät huolta siitä, että lapset leikkivät pentujen kanssa nätisti!

Lisäilin pentueet kansioon myös 7-viikkoiskuvat. Lopuksi pennut ovat saaneet viralliset nimet! Joulupennuista tuli koodinimien johdosta Ankkalinna-pentue ja pennut rekisteröitiin nimillä; Viitakon Taikaviitta (Hupu), Viitakon Heimo Huima (Lupu) ja Viitakon Matami Mimmi (Tupuna). Minulla oli kasvattajanimeä hankkiessa yhtenä vaihtoehtona Taikaviitan kissala, johtuen kummityttö Taikasta ja sukunimi olisi jotenkin tullut myös nimestä mutkan kautta esille. :) Tämä nimi oli kuitenkin jo varattu ja Aku Ankka-sarjakuvien ystävänä nämä nimet oli helppo keksiä pennuille ja mielestäni ne kuvastavat hyvin niiden luonteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti