maanantai 27. maaliskuuta 2017

Ensimmäiset rokotukset ja PRA testit

Hei taas!

Pennut ovat kohta jo 14 vko ja ne kävivät  melkein 2 viikkoa sitten rokotuksilla. Pennut saivat myös tällä kertaa jo mikrosirut, koska ne olivat jo 12 viikkoisia. Flunssa on näillä näkymin selätetty, mutta rokotuksen jälkeen parille pennulle tuli hieman flunssan kaltaisia oireita, mutta tämä on täysin normaalia rokotuksen jälkeen. Pennut olivat rokotuksilla hyvin reippaita, eikä kukaan oikein edes huomannut, että heihin laitettiin mikrosiru tai rokote.

Rokotteiden lisäksi otin mahdollisesti siitokseen suunnittelemistani pennuista PRA testit. PRA on lyhenne sanoista progressive retinal atrophy, eli suomennettuna etenevä verkkokalvon rappeuma. PRA on salakavala tauti, joka siis etenee pikkuhiljaa kissan silmässä ja lopulta aiheuttaa täydellisen sokeuden. Siamilaisilta tätä on tutkittu nyt noin 5 vuoden ajan ja tätä ennen kaikki yhdistelmäni ovat olleet PRA:n suhteen negatiivisia. Nykyisessä pentueessa isä on kantaja, eli voi antaa virheellisen geenin jälkeläisilleen, ja äiti negatiivinen. Tässä yhdistelmässä pennut voivat olla korkeintaan kantajia, eivätkä täten siis itse sairastu tautiin. Tämän mahdollisen kantajuuden takia, otin kolmesta pennusta (Viitakon Aamutuima, Aamunkajo ja Aamunkoitto) PRA-testit. Testien tulokset tulivat edellisellä viikolla ja kaikki kolme pentua ovat PRA:n suhteen negatiivisia! Tämä tieto helpottaa kummasti uusien kasvatuskuvioiden sumplimista, koska ei tarvitse poissulkea kissoja, jotka ovat PRA:n suhteen kantajia.

Pohdinnan jälkeen olen päätynyt etsimään sijoituskodin toiselle punanaamiopojalla (Viitakon Aamunkajo) ja pentueesta omaa lemmikkikotia etsii vielä Tuima (Viitakon Aamutuima) ja Masi (Viitakon Aamunkoitto

Anna se lelu tänne, jookos?? (Viitakon Aamutuima, Aamunkajo ja Aamuyö)

Pennut ovat kasvaneet silmissä ja ovat nyt todellisia riiviöitä! Ne riehuvat entistä enemmän ja tekevät hirmuisia spurtteja huoneista toiseen. Lisäksi ne syövät kuin hevoset. Ruokana olevaa lihaa menee yli 500 g per päivä ja tähän päälle vielä raksut ja muut herkut. LIsäksi yksi pentujen suosikkipaikoista tällä hetkellä on raapimispuun putki. Alla tyylinäytteet Masilta ja Paavolta.

Herp ja Derp, Viitakon Aamunkoitto


 Vietin makeat kauneusunet täällä, Viitakon Aamuhämärä

Vaikka pennut riehuvat todella paljon, ne myös onneksi myös nukkuvat paljon.

Onks meidän hei pakko herätä?

 Pinnasänky on edelleen kiva nukkumapaikka (Viitakon Aamuyö, Aamunkajo ja Aamutuima)

Kippuralla (Viitakon Aamunkoitto)

 Mamma tykkää edelleen nukkua vauvan nukkumapaikoissa, tässä paikaksi valikoitunut parvekerattaat

Seuraavalla viikolla pennut saavat tehosterokotteen ja ovat sen jälkeen valmiita muuttamaan uusiin koteihin. Toivottavasti kaikki lapsoset pääsevät uusiin koteihin huhtikuussa!

Tässä kaikki tältä erää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti