lauantai 11. maaliskuuta 2017

Pennut kohta jo 12 vko!

Taas pitkä tovi on vierähtänyt edellisistä uutisista!

Tässä on ollut kauheasti taas kaikenlaista, että pentujen kuulumisista kirjoittaminen on jäänyt. Kuukauden aikana on tapahtunut vaikka ja mitä. Pennut ovat kasvaneet kauheasti ja ne on rekisteröity nyt Suomen Kissaliittoon. Pentujen kasvaessa, niiden värit tulivat paremmin esiin ja nyt pentupesässä on 3 poikaa, joista 2 on punatabbynaamioita (Sia d 21) ja yksi suklaanaamio (Sia b). Tytöistä toinen on ollut selkeästi ruskeanaamio (Sia n), mutta toisen tytön kanssa piti hieman arvailla ja lopulta se osoittautui suklaakilpikonnatabbynaamioksi (Sia h 21).


Pentujen rekisterikirjat saapuivat!


Pysäyttävin tapaturma tässä lähes kuukauden hiljaiselon aikana oli toisen punatabbynaamion pojan mahaleikkaus! Pennut olivat olleet hieman vaisunoloisia ja päätin lisäruokkia niitä ruokintaletkulla. Juuri kun olin saanut ruokittua kyseisen pennun ja olin ottamassa letkua pois pennun suusta, pentu puri letkun poikki ja nielaisi sen! Päivystävä eläinlääkäri kehoitti, että pentua pitäisi oksettaa, mutta lukuisien erilaisten yritysten jälkeen totesin, että letku pysyy mahassa, koska pentu ei vain oksenna. Päivystyksen ollessa tukossa yöllä, menimme pennun kanssa vasta aamulla päivystykseen katsastamaan tilanteen. Eläinlääkäri totesi, että leikkaus on luultavasti ainoa keino saada letku ulos ja pennulla on 50/50 % mahdollisuus selviytyä. Suurin riskitekijä näin pienen pennun (6 vko) leikkauksessa on nukutus, johon pentu voi menehtyä samantien. Päätin, että pentu leikataan, koska se oli vielä hyväkuntoinen ja pirteä. Pentu leikattiin Tammiston Evidensiassa ja piinaavien tuntien jälkeen sain puhelun, että pentu on selvisi leikkauksesta ja letku saatiin poistettua. Leikkauksen jälkeen ensimmäiset neljä päivää pentu söi noin 2 tunnin välein (myös yöllä) teelusikallisen ruokaa, jottei leikattu mahalaukku venyisi liikaa. Pentu toipui leikkauksesta paremmin kuin hyvin ja välillä oli vaikeaa pitää pentu poissa toisten ruokakupeilta, koska sillä oli niin hyvä ruokahalu! Tällä hetkellä pennun mahassa tuntuu enää pieni epätasaisuus, mutta muuten siitä ei edes huomaa, että sitä on koskaan leikattu. Olen niin onnellinen, että pentu ja kasvattaja selvisi lähes säikähdyksellä tästä ikävästä tapaturmasta. Pennun kutsumanimi tuli tästä tapahtumasta ja pentua kutsutaan nyt Masi "the massu" pennuksi.


Masi "massu" pentu noin viikko leikkausen jälkeen


Masi nyt siskonsa Martan kanssa

Tämän lisäksi pennut sairastuivat juuri ennen rokotuksia sitkeään flunssaan! Niiskuttaminen kesti yli viikon, joten rokotukset siirtyivät 2 viikkoa eteenpäin. Lisäksi osa pennuista tarvitsi silmätipat, koska flunssan yhteydessä tuli myös silmätulehdus. Onneksi nyt pennut voivat hyvin ja pääsen vihdoin rokottamaan ne. Tämä episodi siirtää pentujen luovutusaikaa yli 2 viikolla eteenpäin, joten pennut ovat vasta huhtikuun alussa valmiita lähtemään uuteen kotiin.

Flunssa vei mehut pennuista ja nyt kun ne ovat parantuneet niin niillä on ihan liikaa energiaa! :) Tällä hetkellä ne juoksevat ympäri kämppää, riekkuvat raapimispuussa ja ovat käyneet ensimmäistä kertaa myös parvekkeella.


Riekkumista raapimapuussa mamman kanssa!


Kevään korvilla parvekkeellakin on lämmintä!


9 kk lapsemme on nyt alkanut tajuamaan kissanpentujen olemassaolon ja nyt hänen oppiessa konttaamaan hän yrittää seurata pentuja joka paikkaan. Vielä tällä hetkellä pennut ovat vikkelämpiä, mutta kyllä tuo lapsi jo hyvin nopeasti liikkuu verrattuna siihen mitä se oli alle kuukausi sitten. Pennut ovat myös täysin tottuneet lapseen ja välillä oikein ihmetyttää kuinka paljon ne antavat lapsen tehdä niille ennenkuin ne lähtevät tilanteesta pois. Tämä on muutenkin ollut rohkein pentue minulla ikinä, tuntuu siltä, että nämä eivät korvaansa lotkauta oikein mistään, eivät edes imurista, joka on yleensä se kaikken pelottavin juttu!


Pennut päättivät vallata lapsen sitterin ja lapsi yritti nukuttaa pentuja keinuttamalla

Olen nyt antanut kissoille Maukkaan pakastelihoja yhdessä märkäruuan kanssa ja se näyttäisi mastuvan. Tämän takia tilasin pennuille myös Mustin ja Mirrin pentupaketit, jotka sisältävät lahjakortit Maukas raakaliharuokaan. Pitäisi vielä tilata Royal Caninin pentupaketit, niin olisi pentupaketit lähtövalmiina.

Lopuksi kaikki pennut ovat saaneet myös kutsumanimet: Viitakon Aamuhämärä on Boris, Aaamunkajo on Pontus ja Aamunkoitto on Masi. Tytöistä ruskeanaamio on Martta (Viitakon Aamuyö) ja kilpikonnanaamio Tuima (Aamutuima)

Tässä kaikki tällä kertaa, tulipahan tekstiä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti