tiistai 17. huhtikuuta 2018

Pitkän hiljaiselon jälkeen: Meillä on pentuja!!!

On kulunut luvattoman pitkä aika siitä kun olen viimeksi päivittänyt blogiani ja pahoittelut siitä...

Elämä pienen lapsen kanssa ja työn sovittaminen päiväkotielämään on vienyt paljon enemmän energiaa ja kissajutut ovat nyt jääneet vähän vähemmälle. Näyttelyissäkään ei ole nyt käyty, kun molempien daamien kanssa pitäisi lähteä ulkomaille, koska ne ovat sertijumissa Suomessa.

No sen enempää en enää selittele vaan iloisempiin aiheisiin eli pentuihin. Tällä hetkellä pentukopassa tuhisee 4 tyytyväistä siamilaispoikaa, jotka ovat kasvaneet ilman mitään ongelmia. Vaikka pennuilla on kaikki hyvin, niin synnytyksessä oli tälläkin kertaa hieman ongelmia. Nämä neljä pentua syntyivät todella helposti, mutta synnytyksen jälkeen tunsin vielä yhden pennun emon mahassa. Seuraavana päivänä kävimme tarkastamassa tilanteen ja kohdussa oli vielä yksi pentu, joka oli hengissä. Pentua yritettiin aluksi saada lääkkeillä ulos kohdusta, mutta emo ei synnyttelemään ryhtynyt, joten emo päätyi sektioon. Valitettavasti pentua ei saatu pelastettua, mutta syy syntymättömyyteen selvisi. Kohdussa oli nimittäin vielä toinen muumiopentu, joka oli jo osittain hajonnut. Tämä pentu oli toisen pennun edessä kohdussa ja näin esti pennun syntymän. :( Onni onnettomuudessa oli se, että leikkauksen yhteydessä nähtiin toinenkin pentu ja saatiin molemmat ulos kohdusta ja näin minimpitiin mahdollinen kohtutulehdus. 

Mamma ja pikkuiset tyytyväisinä

Leikkauksesta huolimatta mamma on hoivannut pentuja todella hienosti ja kaikki on mennyt hyvin. Pennut ovat siis Tupunan (Viitakon Matami Mimmi) ja niiden isänä on Pontus, nykyään Nacho, eli Viitakon Aamunkajo. Kaikkien korvat ja nenät ovat alkaneet jo tummua, joten luultavasti pennut ovat joko ruskea- tai sininaamioita. Itse toivoisin, että joku olisi tabbynaamari, mutta sen kehittymistä pitää seurata vähän pidempään.

Tässä parit kuvat pikkuisista
Poika 1, Sia n/a

 Poika 2, Sia n/a

Poika 3, Sia b/c

Poika 4, Sia n/a

Nyt toivotaan, että kaikki menee yhtä hyvin kuin tähänkin asti ja pennuista kasvaa hyvinvoivia pikkukisuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti