lauantai 2. kesäkuuta 2018

Pennut kohta 9 viikkoa, ensimmäiset rokotukset ja rekisterönti tehty

Hei taas!

Pennut vain kasvavat ja tulevat koko ajan aktiivisemmiksi. Pennut kävivät tällä viikolla ensimmäisillä rokotuksilla, koska halusin, että pennut on rokotettu ennekuin ne tutustuvat toisiin kissoihin. Pentujen rokotukset menivät varsin mallikkaasti. Kaikki olivat reippaita ja eivät oikeastaan huomanneet koko rokotusta. Vatanes (eli Viitakon Virvon Varvon) oli niin innoissaan eläinlääkäristä, että olisi halunnut tulla joka kerralla uudelleen ja uudelleen tutkimuspöydälle. Samalla todettiin jo pari huomaamaani virhettä, eli Viitakon Pajunkissalla (Lumi, kummitytön antama kutsumanimi) on pieni napatyrä ja se tullaan tämän takia myymään lemmikiksi. Myös Ranella (eli Viitakon Rairuoholla) huomattiin pieni häntäknikki, eli sekin etsii lemmikkikotia. Kyseiset vaivat eivät estä näyttelyissä käymistä kissan ollessa kastraatti, mutta leikkaamattomana ne ovat sertin evääviä virheitä. Rokotusten yhteydessä mammalta otettiin verinäytteestä PRA-testi, joka tulee nyt pakolliseksi heinäkuusta alkaen siamilaisilla ja itämaisilla roduilla. Mamman vanhemmat on jo todettu PRA-negatiivisiksi, mutta niistä ei ole virallisia testejä, jotka kissaliitto hyväksyisi. Tämän jälkeen on nyt Tupunallakin todistus tästä ja siitä ei tarvitse enää huolehtia.

Pennut eläinlääkärikäynnin jälkeen tutustumassa olohuoneen sohvaan

Pentujen välillä on nyt myös selkeitä luonne-eroja. Vatanen on selkeästi koko pentueen rohkein ja jääräpäisin. Se on aina ensimmäisenä siellä missä tapahtuu, eikä vielä omaa selkeää itsesuojeluvaistoa. Pentu nimittäin päätti hypätä keittiön pöydältä lattialle ja sain vekin leukaansa. Onneksi selvittiin säikähdyksellä ja pennulle ei tapahtunut sen kummempaa. Rääkäisy oli niin pahan kuuloinen, että olin aivan varma, että nyt on leuka tai jalka murtunut. Late (eli Viitakon Lankalauantai) on myös todella rohkea pentu, mutta sillä on vähän enemmän järkeä päässä. Yhdessä Vatasen kanssa se kilpailevat leluista ja puollustavat niitä uhmakkaasti murisemalla. Pentueen selkeästi rauhallisin ja ujoin pentu on Rane. Vaikka sekin on muiden pentujen tapaan leikkisä, se selkeästi puntaroi kaummin milloin on turvallista tulla tai kannattaako tuonne mennä, jos sieltä ei vaikka pääsekkään pois. Hauskaa on myös se, että nämä ruskeanaamiot ovat yleensä usein ryhmänä ja suklaanaamio Lumi jää jotenkin ulkopuolelle. 

Ruskeanaamiojengi koossa

Lumi tulee ehkä parhaiten toimeen lapsemme kanssa ja kestää hänen silittelyt ja kantelut hyvin pitkään. Mietin myös, että miksi ruskeanaamiot eivät hengaile Lumin kanssa, mutta se johtuu ihan siitä, että se on painileikeissä todella raju. Muut pennut vikisevät kun Lumi tulee mukaan leikkeihin, joten ehkä sen takia on parempi, että se viihtyy isompien kissojen ja Maijan kanssa. Kaikki pennut ovat tottuneet Maijaan ja antavat hänen kannella itseään. Samalla ne ovat oppineet menemään karkuun jos jostain syystä eivät halua tulla paijatuiksi. 

'
Tässä Maijan tyylinäyte pennun käsittelystä

Pennut on nyt rekisteröity myös kissaliittoon ja odottelen nyt rekisterikirjoja saapuvaksi. Rokotusten myötä pennut ovat myös saaneet tutustua koko huoneistoon ja rakastavat makuuhuoneen isoa sänkyä ja parveketta. Ne ovat myös tutustuneet toisiin kissoihin ja se on mennyt yllättävän hyvin. Jenkings vielä vähän sähisee pennuille, jos ne tulevat liian lähelle, mutta mummokissa Enni on aivan lungina pentujen kanssa. Tämä on mielestäni ihmeellistä, koska edellisen pentujen kanssa se oli paljon varautuneempi. Tässä parit kuvat pennuista ja isoista kisuista.

Enni tykkää nukkua pentujen kanssa, Vatanen kuvassa

Jenkings taas mieluummin vähän maistelee pentujen korvia, Lumi kuvassa 

Tässä kaikki tältä erää. Käykää katsomassa myös pentujen uusimmat 9 viikkoiskuvat pentue osiossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti