lauantai 7. joulukuuta 2013

Viitakon ensimmäiset pennut syntyneet!!!

Hei taas,

Sivuilla on ollut hieman hiljaista, vaikka täällä kotona on täysi tohina päällä. Viitakon ensimmäiset pennut ovat siis syntyneet, virallinen syntymäpäivä oli 17.11.2013!

Tälläkään kertaa kaikki ei mennyt kuin Strömssössä, joten pennut syntyivät sektiolla eläinlääkäripäivystyksessä. Enni alkoi synnyttämään pentuja aamuyöllä ja ensimmäisen pennun synnyttyä elottomana (samalla tavoin kuin kesällä), soitin oitis päivystykseen. Päivystykseen soitettaessa syntyi myös toinen eloton pentu, joten pakkasimme mamman ja elottomat pennut mukaan ja hurautimme päivystykseen. Ultraäänitutkimuksessa selvisi, että ainakin 2 pentua on vielä elossa, mutta niiden syke on jo harventunut, joten oli kiire saada ne maailmaan. Tämä siis johti Ennin toiseen sektioon ja tällä tavoin siitosuran loppumiseen.

Sektio meni hyvin ja Ennin leikkasi CatVetistäkin tuttu Hanna, joten tästä ei tullut enää enempää sydämentykytyksiä, koska tiesin, että Hanna on ennenkin leikannut kissoja. Aamu seitsemän aikaan saimme mukaamme sektiolla syntyneet pennut, tytön ja pojan, kaksi muuta pentua olivat menehtyneet kohtuun, joten kaiken kaikkiaan kuudesta pennusta selvisi 2, mutta sentään nämä kaksi!

Tähän kolmeen viikkoon on kuulunut pentujen lisäsyöttöä, unettomia öitä ja hermojen kiristelyä. Sektiohaava tietenkin tulehtui, ja tietysti viikonloppuna, joten antibioottia etsittiin kissojen ja koirien kanssa kissakavereilta. Isot kiitokset Vuoren Annelle antibiootista, jonka avulla saatiin hoito käyntiin heti, eikä tarvinnut laittaa sormia ristiin viikonlopuksi. Tämän lisäksi toisen pennun napa tulehtui ja pentu sai 4 antibioottipistosta. Eli aikamoista hullunmyllyä on ollut nämä pari ensimmäistä viikkoa ja nyt alkaa vihdoin helpottaa.

Pennuista toinen on siis tyttö ja toinen poika, tyttö näyttäisi olevan ruskeanaamio ja poika sininaamio. Tyttö viihtyy maitobaarilla paremmin ja poitsu haluaisi vain tutkia maailmaa, nyt siis tyttö jo painaa enemmän kuin poika. Viitakon ensimmäinen pentue tulee saamaan viidakkoaiheiset nimet, mutta niistä hieman myöhemmin.

PS: Olisin laittanut myös kuvia, mutta Google Blogger ei halua minun niitä nyt laittavan, joten nekin myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti