keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Pennut kohta 13 vko ja kaikilla uusi koti!

Hei taas!

Tuntuu, että on mennyt ikuisuus siitä kun olen viimeksi päivittänyt blogia, kun nuo pennut kasvavat niin nopeasti. Parasta on, että kaikki pennut ovat nyt löytäneet omat ihanat kodit! Tuntuu, että jokainen pentu löysi sen parhaan kodin, johon sen persoonallisuus sopii parhaiten. Vatanen ja Late muuttavat koteihin, joissa on ennestään muita kissoja. Lumi muuttaa koiran kaveriksi ja Rane taas lapsiperheeseen. Pennut ovat tosissaan kasvaneet, mutta maitobaarilla vieraillaan edelleen ahkerasti.

Pennut yllätetty maitobaarilta

Pennut ovat nyt myös ahkerasti maistelleet kaikenlaisia lihoja. Mustin ja Mirrin Maukas pötköistä löytyy monenlaisia makuja ja tällä hetkellä on testattu: sian sydän jauhettuna, kanan siipi jauhettuna, kalkkunan luinen liha, nauhan jauheliha, kanan sisäelinseos ja poron jauheliha. Parasta herkkua näyttäisi olevan jauhettu sian sydän, poron lihan taisi olla liian voimakkaan makuista ja se jäi osittain lautaselle. Vaikka kaikki pennut ovat lihaa maistelleen, selkeästi Lumi ja Vatanen voisivat syödä sitä koko ajan ja ovat selkesti mieltyneet raa'an lihan makuun. 

Jauhettu siansydän maistuu kaikille ja ruokakupeilla on tungosta!

Pennut on nyt rokotettu kahdesti ja viime rokotuskerralla pennut saivat myös mikrosirut. Lumilla korjattiin pieni napatyrä ja samalla se vairhaiskastroitiin, koska tämä kannatti hoitaa samalla nukutuksella. Kaikki meni hienosti ja pentu oli oma itsensä heti seuraavana päivänä leikkauksen jälkeen. Aivan fantastista, kuinka nopeasti pennut paranevat tuollaisista toimenpiteistä.

Lumista on kasvanut jo iso poika!

Mustin ja Mirrin pentupakkaukset myös saapuivat! Pennut saavat mukaansa vihreän penturepun, johon pakataan mukaan leluja ja ruokaa. Valitettavasti pentupakkauksia pystyi valitsemaan vain kahdesta vaihtoehdosta ja edellisellä kerralla valitsemaani Maukkaan pentupakettia ei ollut enää valikoimassa. Pentureppu kuitenkin täydentyy pentujen nyt syömillä ruuilla kuten Royal Caninin raksuilla ja Carnyn penturuualla. Tämän lisäksi penturepusta löytyy Kissaliiton infoa ja tietysti rotukirja. 


Pentureput ovat saapuneet!

Meillä alkoi vihdoin loma ja ensimmäisenä lähdimme sukuloimaan. Pennut matkustivat koko kolmen tunnin automatkan tyytyväisenä, joten uskon, että autossa ei tule olemaan suurempia ongelmia. Matkustamista helpotti tietysti se, että pennut matkustivat samassa kopassa, jolloin oli enemmän seuraa. Vanhempieni luona pennut tutustuivat ensimmäistä kertaa myös koiraan. Koira oli aluksi vähän hämillään 4 villistä siamilaispennusta, jotka vilistivät sen edestä ja takaa moneen eri suuntaan. Lumi oli koirasta eniten kiinnostunut, eikä näyttänyt sitä pelkäävään, mutta lähti kyllä kun koira päätti murahtaa toisen riekkuessa sen hännässä. Toiset pennut suhtautuivat vähän suuremmalla varauksella koiraan ja jättivät sen rauhaan.

Kylässäkin voi ottaa rauhallisesti ja Late tutkii uusia paikkoja!

Kissojen mielestä ehkä parasta vieraassa paikassa ovat olleet huonekasvit ja omakodin tuoma rallitustila. Pennut ovat nauttineet, kun ovat voineet juosta huoneesta toiseen ja jahdata toisiaan tilan loppumatta kesken. Tämän lisäksi huonekasvit ovat olleet helisemässä, kun neljä pentua ovat yrittäneet läpsiä ja syödä kasvien lehtiä. Pentuja on saanut olla hätistelemässä pois kasvien luota, mutta onneksi kasvit eivät ole myrkyllisiä.

 Lumi tutkailee kasvivalikoimaa keittiössä

Tässä kaikki tältä erää, pennut saavat viimeiset rokotukset 11.7 ja muuttavat tuolla viikolla 14 viikon ikäisinä uusiin koteihin. Toivottavasti nämä viimeiset pari viikkoa menevät yhtä hyvin kuin kaikki muutkin tämän pentueen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti