tiistai 20. marraskuuta 2018

Meillä on pentuja!

Hei taas!

Aikaa on jälleen vierähtänyt ja kissalassa on nyt jännät paikat, koska meillä on pentuja! Jenkings päätti alkaa synnyttämään myöhään yöllä 15.11.2018. Synnytys ei oikein edennyt ja neljän tunnin jälkeen päätin soittaa päivystävälle eläinlääkärille, joka ohjeisti tulemaan tarkastamaan tilanteen klinikalle. Eipä siinä muuta voinut kuin ottaa synnyttävä kissa mukaan ja lähteä ajamaan Viikin pieneläinpäivystykseen. Onneksi asun lähellä, joten matka ei ollut pitkä. Ehdin laittaa kuljetuskopan odotushuoneen penkille, kun kuulin pientä vikinää. Emo oli synnyttänyt matkalla ensimmäisen pentunsa! Päivystyksessä pentu putsattiin ja napanuora katkaistiin. Koska synnytys oli käynnistynyt, olimme eläinlääkärin kanssa samaa mieltä, että synnytystä kannattaa mennä jatkamaan kotiin. Loppusynnytys meni hieman hitaasti, mutta muuten ihan hyvin. Viimeinen pentu syntyi iltapäivällä 16.11.2018.

Nyt pentupesässä on kuusi tyytyväistä pentua, joista kolme on tyttöjä ja kolme poikia. Parilla pennulla nenät ovat ruvenneet tummenemaan, joten luultavasti pesässä on ainakin pari ruskea tai sininaamiota. Tähän sitten arvuuttelut loppuvatkin, koska pentujen mahdollinen väriskaala on hyvin laaja. Pentujen isä on suklaanaamio poika, joten se yhdistettynä kilpikonnatabbynaamioon väreinä voi olla mitä tahansa klassisista väreistä (ruskea, suklaa, sininen, lila) punaiseen ja kilpikonnaan. Tämän lisäksi nämä kaikki värit voivat olla myös tabbykuviolla. Kasvattajalla on siis vielä aikamoinen työurakka arvuutella kaikki pentujen värit oikein ennen rekisteröintiä. :D

Tyytyväinen mamma ja pentukasa

Jännitys jatkuu edelleen, koska meidän toisella tytöllä, Tupunalla, on laskettu aika joulukuussa. Tupunalla pitäisi olla 5 pentua mahassa, joten nämä pennut ovat minulle todella ihana joululahja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti