sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Pennuilla on nimet ja kaikki hyvin kissalassa

Jälleen päivitystä kissalan tilanteesta. On kulunut jo liian kauan edellisestä postauksesta, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Pennuilla ei ole ollut mitään suurempaa vaivaa, ja ne ovat nyt tottuneet syömään märkäruokien ja raksujen ohella raakaa lihaa. Tällä tavoin pentujen ruokavalio on helpompi vaihtaa lihaan jos haluaa, koska ne ovat jo tottuneet siihen. Tällä hetkellä pennut ovat maistaneet kalkkunaa, kanaa, nauhanjauhelihaa, possun ja kanan sydäntä, possun ja kanan sisäelinseoksia ja hirveä. Penturuuista maistelussa ovat olleet iamsin ja carny penturuuat. Koska pennut syövät paljon raakaa lihaa, olen antanut niille myös Multicat vitamiinitabletteja.

Ruoka-aika

Ensimmäistä kertaa, en ole vielä madoittanut näitä pentuja, mutta lähetän juuri kakkanäytteet pennuista analysoitaksi matojen osalta. Tutkimusten mukaan sisäkissojen madottaminen parikin kertaa vuodessa on vähän turhaa, jos kissat eivät syö raakaa lihaa. Lisäksi  matojen resistentit kannat lisääntyvät koko ajan turhan madottamisen vuoksi, joten ajattelin, että tutkin kissojen ulosteen, ja jos siellä näkyy mahdollisia munia niin madotan sitten kaikki kissat.

Molemmat pentueet ovat nyt myös rekisteröity Kissaliittoon. Tämän lisäksi pentujen värit selkeytyvät niiden kasvaessa ja kaksi pentua osoittautui lilanaamioiksi. Marraskuun pennuista tuli vii-pennut, kaikkien nimi on siis vii-alkuinen. Punanaamiopojasta tuli Viitakon Viineri (aka Hupsu), ruskeanaamiosta Viitakon Viikari (aka Nestori), suklaatabbynaamiosta (joka ei ollutkaan kilpikonna) tuli Viitakon Viitapiru (aka Hilla), kilpikonnatabbynaamiosta Viitakon Viipottaja (aka Hilda), lilakilpikonnanaamiosta Viitakon Viininmaistelija (aka Hilppa) ja toisesta lilanaamiosta Viitakon Viilipytty (aka Paavo). Nämä pennut ovat nyt 10 viikkosia ja täällä on aikamoinen hulina. Huiskalelut ovat ehdoton hittilelu ja niiden perässä juostaan vaikka maailman ääriin. Lisään tähän väliin parit kuvat.

Isompien rotukirjat


Hupsu ja Hilda

Mummo-kissa ja Hilla

Paavo ja Nestori

Toisen pentueen kaksi pentua (Tiuhti ja Viuhti) on myös rekisteröity. Joulukuun kahden pennut nimet tulivat joulukukilta. Pienempi pentu, joka käytti myös korsetti sain nimen Viitakon Hyasintti, koska sitä on nyt tullut kutsuttua Tiuhtin lisäksi Sintiksi. Viuhti, eli vähän isompi pentu sai nimekseen Viitakon Hortensia. Hortensia on myös Aku Ankka sarjakuvassa Akun äiti ja pennulla on myös samalainen vähän jääräpäinen luonne.

Pennuista on tullut mukavasti kyselyitä ja molemmat lilanaamiot on varattu. Isommat pennut ovat saaneet jo ensimmäiset rokotukset ja seuraavalla viikolla mennään uudelleen isompien kanssa ja myös pienemmät pääsevät mukaan. Tässä kaikki tällä kertaa, seuraavalla kerralla taas lisää kuulumisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti