tiistai 5. helmikuuta 2019

Rokotuksilla käyty ja pienemmätkin pennut saivat rotukirjat

Hei taas, kaikki pennut ovat nyt saaneet rotukirjansa ja kävimme koko poppoon kanssa eläinlääkärissä. Isommat pennut saivat nyt toisen rokotuksensa ja mikrosirut ja pienemmät pennut saivat ensimmäiset rokotukset. Lisäksi Viitakon Hyasintti (Tiuhti) tutkittiin tarkoin sen lattarintaisuuden  vuoksi. Eläinlääkäri huomasi, että Tiuhtilla on myös toinen rakenteellinen vika eli lordoosi, joka tarkoittaa sitä, että sen selkäranka on vähän painautunut kasaan rintakehän kohdalta. Tämä on kuulemma yleistä pennuilla, joilla on lattarinta. Paras uutinen kuitenkin oli se, että Tiuhti näyttäisi olevan täysin terve ja nämä viat vaikuttavat vain kissan ulkonäköön! Eläinlääkäri kertoi myös, että jos lattarinta pentu selviää noin 4-5 viikkoon asti vika on lähinnä kosmeettinen, koska vakavammat tapaukset menehtyvät tuohon ikään mennessä. Terveen paperit saanut Tiuhti siis etsii lemmikkikotia tositarkoituksella!

Pikkupentujen rotukirjat

Kaikki kissanpennut olivat eläinlääkärissä todella mallikkaasti, eivätkä ne huomanneet rokotuksia tai mikrosirujen laittoja. Eläinlääkäri kirjoitti myös isommista pennuista eläinlääkäri lausunnot, joissa ne todetaan terveiksi. Kenelläkään ei ollut napatyrää ja kaikilla pojillakin oli pampulat laskeutuneet. Tämän lisäksi lähetin Movettiin ulostenäytteet ja ne tulivat takaisin negatiivisina. Pennut on nyt loistarkastettu, eikä uloisteista löytynyt matoja tai madon munia. Lähetin kaksi erillistä näytettä, koska joillain kissoista oli ollut vähän maha löysällä, joten halusin olla varma, että tulokset kattavat nekin.

Pennut ovat taas kasvaneet ja ne ovat siinä iässä, että ne riehuvat ja riekkuvat ympäri taloa. Kissanpennuista myös Nestori (Viitakon Viikari) on nyt varattu ja pennunkatselijoita on käynyt ihastelemassa muitakin pentuja. Tässä parit otokset tältä viikolta.

Pojat (Hupsu, Nestori ja Paavo)

Tytöt (Viuhti, Hilppa, Hilla ja Hilda)

Pentupesässä on ruuhkaa :)

Tässä kaikki taas tällä erää ja päivittelin myös tietoja pennuista pentueosioon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti