keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Pentuja lähtenyt pesästä ja muita haikeita uutisia

Hei taas!

Ensiksi täytyy sanoa, että pennut voivat todella hyvin ja 4 pentua on jo lähtenyt pesästä. Isommat pennut kävivät maaliskuun lopussa viimeisillä rokotuksillaan ja ovat olleet nyt viikon ajan luovutusiässä. Vaikka pentujen kasvaessa niistä on enemmän vaivaa on se aina haikeaa, kun pennut lähtevät uusiin koteihin. Ensimmäisenä lähti Viitakon Viikari eli Nestori, nykyisessä kodissaan Vinski. Vinskillä tulee olemaan seuranaan mopsi ja ihana perhe, joten tiedän, että se tulee pärjäämään vallan mainiosti. Sitten lähtivät loput pojat eli Viitakon Viilipytty (Paavo) ja Viitakon Viineri (Hupsu, nykyisin Vinnie). Näille kahdelle löytyi myöskin aivan ihanat kodit, joten en voi olla mitään muuta kuin iloinen, että nämä perheet löysivät minut ja saivat itselleen mitä parhaimmat lemmikit. Viime viikon sunnuntaina lähti sitten Viitakon Viininmaistelija (Hilppa, nykyisin Syrah). Myös Syrahille löytyi aivan ihana koti, jossa sitä odotti 2-vuotias ragdolltyttö. Itseasiassa vanhemmasta pentueesta on enää yksi pentu varaamatta, joka on suklaatabbynaamio Viitakon Viitapiru. Tässä viimeisimmät kuvat pennuista ennen niiden lähtöä uusiin koteihin. Pentue-sivulle on lisätty uusia kuvia pennuista ja päivitetty pentujen varaustilanne.

Kaikki Vii-pentueen tytöt yhdessä äidin kanssa
Vasemmalta lukien Viitakon Viininmaistelija (Hilppa), Viipottaja (Hilda)
ja viimeisenä Viitapiru (Hilla) 

Pentupesässä on jälleen ahdasta...

Viitakon Viitapiru on aikamoinen sylikisu <3

Sitten hieman huonompiin uutisiin. Helmikuun puolessa välissä Jenkings oli ollut vähän surkeana ja oksennellut muutamaan otteeseen. Veikkasin, että se olisi saatanut taas syödä jotain, joten lähdimme Viikin eläinsairaalan päivystykseen. Valitsin Viikin siksi, että siellä voitaisiin leikata vierasesine ehkä tähystyksellä, jolloin kissalle ei tarvitse tehdä niin isoa operaatiota pian edellisen jälkeen. Jenkings oli tutkimuksissa suhteellisen vireä ja eläinlääkärikin sanoi, että se pitää luultavasti rauhoittaa, jotta sen maha voidaan tutkia kunnolla ultraäänellä. Kissalla ei myöskään ollut kuumetta, joten en ajatellut asian olevan hirveän vakavaa. Yllätys oli melkoinen, kun eläinlääkäri soitti ja ilmoitti, että Jenkingsillä on hyvin paha kohtutulehdus ja ainoana hoitona on sterilisaatio. Tämä oli märkä rätti vasten kasvoja, koska olin ajatellut tekevänä ainakin vielä yhden pentueen tällä tuontikissallani. Tämän lisäksi myös Tupuna oli juuri leikattu, joten tällä hetkellä minulla ei ole kasvatuskissaa. Jenkings on parantunut hyvin ja näyttäisi siltä, että Jenkings pääsee muuttamaan uuteen kotiin yhden pentunsa kanssa. Jenkings on nyt ollut vähän stressaantunut Tupunasta, joten uskon, että sille on parasta muuttaa uuteen rauhalliseen kotiin yhdessä pentunsa kanssa. Täytyy nyt katsoa miten Jenkings kotiutuu, koska se on kuitenkin vähän arempi kuin meidän muut kissat.

Jenkings ja muodikas haavapuku

Pienemmät pennut ovat kasvaneet hyvin ja nekin saivat toiset rokotukset ja mikrosirut. Viitakon Hyasintin eli Tiuhtin lattarinta ja lordoosi eivät ole aiheuttaneet ongelmia ja eläinlääkärissä ei nytkään kuulunut mitään outoa sydämestä tai ollut muutenkaan mitään huomautettavaa. Molemmat pennut käyttäytyivät hyvin, eivätkä hätkähtäneet rokotuksista tai mikrosirujen laitosta. Kaikilla pennuilla oli kuitenkin maha vähän löysällä ennen rokotuksia, joten päätin nyt kuitenkin madottaa pennut, vaikka loisnäytteet olivatkin negatiiviset. Nyt siis kaikki pennut ovat myös madotettu.

Tässä kaikki tältä erää, tällä hetkellä siis näyttäisi siltä, että 3 pentua on vielä vapaana, joten jos olet kiinnostunut ota ihmeessä yhteyttä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti